Saturday, December 13, 2008

Dno

Fena, javno glasilo ublehe o trosku gradjana entiteta na rubu bankrota, pomocu zaljubljene novinarke i putem piramidiotski nastrojenog portala Sarajevo-x jutros saopstava:

“Inicijalno protivljenje dijela stručne javnosti ovom projektu se utišalo pod pritiskom sve većeg broja dokaza u prilog postojanju ovog građevinskog kompleksa u središnjoj BiH.”

Ne treba ponovo gubiti rijeci na “strucnost” ucesnika ublehaske konferencije , niti njihove metode na koje su nas ovih dana podsjetili Lea i Mrak . Oni su, definitivno, pukli i sad im je potrebno da mantraju i sami sebe ubjedjuju da im i dalje dobro ide.

Na sta je, u stvari, Fondacija spala, najbolje govore same njene stranice na kojima je udarna vijest bila to sto ih je podrzao Ciro koji je nedavno cak i Dodika nahvalio. Bio im je i Dubravko Lovrenovic za kojeg znamo sta je izjavio prije, ali ne i poslije posjete jer o tome mozemo samo cuti iz Semirovih usta . Cudno da o takvom spektakularnom posjetu ne mozemo citati na stranici Fondacije. Pitam se, je li to na pomolu zamjena za Cakija ?

Realnost projekta je, u stvari, takva da Semir, u zamjenu za sponzorsku donaciju, spamuje narod , i da, nakon sto ga je jaran koji mu se nekoc divio, prozvao za ogromne troskove ublehe u casopisu koji se naziva nezavisnom informativnom revijom, sada spada na to da ga prozivaju cak i po sedmicnim casopisima za ljepsi i njezniji pol (1, 2 i 3).

4 comments:

lea said...

“Firma nema nikakve veze s istrazivanjima u Visokom.”

Znaci iz firme ne dolaze ni pare za projekt..

Anonymous said...

Jao, cekaj, sad moram ja opet, o, neeeee...

"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.

Neregistrirani said...

Kolega, evo ovako ti izgleda to nezavisno novinarstvo:
http://lh6.ggpht.com/_h601OEjcX1I/SMLN2_J4ryI/AAAAAAAADRw/NR3hmWSl3GY/s720/2008%2008%2030_1038.JPG

Ima tih idilicnih slicica koliko hoces u onoj galeriji linkovanoj u postu o Zombijevim carapama.

Anonymous said...

Hallooo, ovdje Čakić , je l' to Fondacija?
- Jeste gospodine, a sto zelite?
- Hocu da postanem clan Fondacije, sta mi za to treba?
- Jesi ti covjece lud???
- Jesam, je l' treba jos nesto?