Friday, July 4, 2008

"Grad Visoki stariji od Bobovca i Jajca"

Jutros u program Radija Visoko, dir. Zavičajnog Muzeja Visoko, prof. Senad Hodović, javio se sa lokacije Srednjovjekovnog Grada Visoki sa ekskluzivnim informacijama za slušatelje.

Prof. Hodović je rekao da su pronađeni vrijedni arhitektonski nalazi koji će potvrditi da je Visoki stariji i od Jajačke tvrđave i od Bobovca.

"Ovakvu kamenu plastiku nismo imali priliku vidjeti do sada. Pored 5 nalaza koji su pronađeni u nizu, jučer je pronađen svod i vrata koja vode kroz zid širok dva metra.

Ovi pronalasci su ispunili sve naše želje i očekivanja i nastavit ćemo dalje raditi na istraživanju", rekao je direktor Zavičajnog Muzeja Visoko, prof. Senad Hodović.

http://www.rtv-visoko.ba/news.php?readmore=743

16 comments:

Anonymous said...

Nemoj promovirati tog (bivšeg?) piraidiota, trebao si mene sačekati da provjerim sa Zemaljskim o čemu se radi. Možda Hodović lupeta.

bhkult

Neregistrirani said...

Nemam pojma sta da ti napisem.
Da ne promovisem njega nego rad na Visokom i da se, usput, ne mogu nacuditi da je i dalje na celu muzeja?
Da se on vec sam, izgleda, odlucio da se ne sjeca piramidalne epizode, jer je vidio da ce biti love i s foteljaske strane?
Pored Visokog:
http://www.rtv-visoko.ba/news.php?readmore=732
http://www.rtv-visoko.ba/news.php?readmore=573
Da vec par godina novinari "odradjuju" posao istoricara u medijima, pa se sad istoricarima ne moze vjerovati?
Da ne vjerujem ako kaze da je sa ostalima iz Zemaljskog pronasao te nalaze sto se da lako provjeriti?

Hajde, eto cekam da FENA ili koja druga zainteresovana kuca potvrdi vijest, ako budu u stanju ostaviti malo prostora od onih kamencica, posjeta Bariju, najava konferencija, itd.

Neregistrirani said...

Usput, mozes li provjeriti je li guru konacno diplomirao, kad se vec u Bariju predstavlja kao doktor i bosanski arheolog?

http://www.dirittodellearti.it/public/Copia%20di%20circolare%20giugno.doc

Anonymous said...

Hodović ti spada među one ljude koji dobro znaju kakav vjetar puše. Za tri godine radova na srednjovjekovnom gradu (istraživanje i konzervacija) izdvojeno je 250.000 KM. A on je stručan za arheologiju ili historiju kao ti i ja za operacije na otvorenom srcu. Vidio sam ga prije nneki dan na konferenciji u Fojnici o prevladavanju posljedica ratnih zločina. Bio je u rubrici "akademski svijet i historija". Na sreću, bio sam samo na početku te konferencije, pa nisam morao slušati njegove idiotarije. A iz ovih vijesti sa visčkih medija se vidi da sada želi uspjeh Zemaljskog muzeja pripisati sebi, i to on koji ih je na vrhuncu piramidiotizma pljuvao koliko je mogao. Da ga vidiš kako sada puže po Filozofskom fakultetu, tražio je neke potvrde, priča kako je morao u Fondaciju, da nije mogao izbjeći... A to direktorsko mjesto mu je slamka spasa, jer Zavičajni muzej je kao neki partner Zemaljskom, pa ga moraju uzeti po zakonu. Zato treba pažljivo razlučiti žito od kukolja, ne dati Senadu bilo kakvu privilegiju da uživa u rezultatima. BTW, meni su ljudi sa terena prije dva dana, kada je i puštena ona vijest, da su tek počeli sa raščišćavanjem i pripremom terena, a da bi stvarno istraživanje trebalo početi naredne sedmice. Jedino ako se nešto nije desilo mimo plana, pa je Hodović naletio. Ali ja imam sa njima dogovor da mi jave kada nađu nešto stvarno bitno. I budi siguran da će onda vijest biti objavljena istog trena.

Anonymous said...

izgleda da Hodović u principu nije lagao (jeste pretjerao), stvarno su nešto važno našli. Vidjet ćemo za informaciju sutra ili u ponedjeljak!

lea said...

Izgleda da je guru doktor i u Dubrovniku:

http://www.bosnjaci-dubrovnik.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=6.

Anonymous said...

Za diplome:
uvid kada je ko diplomirao ili magistrirao možeš stći na tom fakultetu, neki imaju te spiskove i na webu. Za doktore nauka ili one koji su prijavili diskertaciju knjiga se vodi pri Univerzitetu. Ako nemaju web stranicu, možeš ih nazvati i provjeriti jer su to javne informacije. Za Visoki je provjereno, Hodović nije lagao, samo je pretjerivao. Info ide vjrovatno sutra.

poz.

Anonymous said...

Lea, javio sam ti mailom da je on "doktor" već duže vrijeme, čak i za Predsjedništvo BiH.

Neregistrirani said...

@bhkult - hvala za informaciju, dakle cekamo potvrdu nalaza i detalje.

@Lea - Cini mi se da on drzi predavanja samo da bi se slikao sa zenama. :D

Anonymous said...

pozdrav,

imam pitanje nevezano uz tvoj post -- zašto je stultitia ograničila pristup blogu? baš sam prije negdi tjedan dana preporučila njen blog jednoj arheologici i kustosici muzeja koja je već bila na jednoj piramidiotskoj prezentaciji.

Anonymous said...

freepalestine,

i ja sam joj poslao mail u vezi s tim, njen blog je pravo bogatstvo informacija, šteta ako ga zatvori. Da li je ikome odgovorila?

Neregistrirani said...

FP, i ja imam isti problem od podneva danas. Vjerujem da jos nije procitala moj mail. Posalji joj i ti mail na stultitia@gmail.com da nemas pristup.

Pozdrav!

Anonymous said...

ok, jesam. hvala ti...

Anonymous said...

da li je stutltia ikome odgovorila?

Anonymous said...

Intenzivni radovi na "piramidi mjeseca"?????? Dozvola nemaju a radovi traju!!!!! Sta rade inspektori, zar je moguce da u 3 godine nisu mogli bar jedanput izaci?

Anonymous said...

Ma rade oni neku stvar, nego uzivajte u posljednjim vijestima sa Visočice! Snima se film "Foteljaši u akciji na nepostojećem kraljevskom gradu"