Saturday, October 24, 2009

Stand by your man......

http://reasononretreat.blogspot.com/2009/10/kruna-za-sabinu-i-fena-u.html

15 comments:

Anonymous said...

Svaka rijec, pismo, djelo, iz te fondacije je samo jedna velika LAZ.
Kao prvo tekstove koje je Sabinica objavljivala u FENI su zapravo Semirovi tekstovi, koje je on LICNO njoj diktirao uglavnom preko telefona. Pa ova zahvalnica je ustvari samo zahvaljivanje za uslugu koju pruza "profesionalka", koristeci svoju poziciju, za koju je placena i od FENE i od Fondacije. Kao sto se vidi iz pisma, ona njih prati u korak od samog pocetka, sto je suprotno izjavi koju je dao direktor fene Zoran Ilic za novinare.

Neregistrirani said...

Svi se sjecamo onog maila kako to ide, ona napise, posalje Mariju, on to njoj vrati, pa se objavi kao iz press sluzbe Fondacije.

A direktor se pravio lud s onom izjavom:
"- Fena ne prati projekt piramida više nego drugi mediji. U posljednjih godinu dana određena priopćenja prenesemo u OTS sustavu kojega su oni pretplatnici, a u tom sustavu za sadržaj odgovara isključivo onaj koji je autor, kazao je za Pincom.info glavni urednik agencije Zoran Ilić.
Urednik kaže kako ne zna je li novinarka autorica spomenutog maila, ali kako njezin zadatak nije Fondacija.
- Što se tiče uposlenice FENE doista ne znam je li ona autor toga maila. Inače ona ne prati Fondaciju niti čak njihove pressice, tvrdi Ilić.""

http://neregistrirani.blogspot.com/2008/08/varanjem-i-laganjem-do-istine.html

Anonymous said...

A Sabine, sto ima "dobru" reputaciju koja ce zasigurno
omoguciti Semketu u daljem napredovanju u "najvecem projektu na svijetu". Dobre reference nema sta!

Anonymous said...

Ma vi pojma nemate, ona je alternativna novinarka. :)

Anonymous said...

Kolika god Sabina bila varalica, ona nije mogla objaviti ni slova bez odobrenja urednika i direktora. A direktor je iz stranke "dobro je za biznis". Kapirate?

Anonymous said...

Mozda si u pravu, ali ako je neko pod ucjenom onda ti ne treba dozvola. Kapiras?

Anonymous said...

Ne kapiram. Sabina pod ucjenom? Smješno.

Anonymous said...

Zna se da je FENA bila sponzor, zna se da su potpisali ugovor, zna se da su znali sta se radi, jer da nisu, ne bi onako bezglavo jurili na sastanak u Pincom nakon onog prvog objavljenog maila, a i nakon svega toga, sef ju je branio, govoreci da ona nije zaduzena za Fondaciju. I to treba teretiti, jer da oni nisu na Semirovoj strani, Sabina bi davno letjela s posla zbog onog sto je uradila.

Anonymous said...

Vidim da ne kuzis. Nije Sabina pod ucjenom nego neko iznad nje.
Sigurno ne znas Sabininu historiju, odnosno njen nacin rada.
Ne zelim da ti to crtam, mucni malo glavom, mozda i ukapiras o cemu govorim. Da nije ovako kako jeste, ona bi odavno bila samo bivsa zaposlenica fene. Kuzis sada?

Anonymous said...

Sta mislite da se postave pitanja Semketu pod poligraform, ukljucujuci clanove Fondacije, upravnog odbora, bivse clanove, Buza, Goran, Sinisa, Baftic itd. To bi bia najgledanija emisija stoljeca.

Anonymous said...

Ja u toj emisiji hocu dvojac Hodovic-Cakic, kao i Nukicku i Merimu.

Anonymous said...

OSMANAGIĆ POSJETIO FEDERALNU NOVINSKU AGENCIJU

04.09.2006

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Generalni direktor Federalne novinske agencije Zehrudin Isaković i glavni i odgovorni urednik Zoran Ilić, primili su danas predsjednika Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Semira Osmanagića i koordinatoricu Fondacije za odnose s domaćim i međunarodnim institucijama Elmu Kovačević.

Razgovarano je o, do sada, otkrivenim dokazima o postojanju piramidalnog kompleksa u Visokom te o budućim projektima Fondacije koji će obuhvatati i formiranje nekoliko novih arheoloških parkova na teritoriji BiH, uključujući i Arheološki park: Bosanskih kamenih kugli.

Zehrudin Isaković je gostima predložio i mogućnost da, u budućnosti, FENA pripremi i objavi monografiju koja bi obrađivala temu intrigantnih kamenih kugli.

Osmanagić je, u toku susreta, zahvalio FENI na profesionalnom medijskom praćenju Projekta Fondacije te izrazio nadu da će se uspješna saradnja nastaviti.

Anonymous said...

A FENA i dalje sponzor?

http://www.piramidasunca.ba/de/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=74

http://www.piramidasunca.ba/en/index.php/Media-Sponsors.html

Anonymous said...

I budali je jasno da bi Sabina svugdje bila "bivša" da neko ne stoji iznad nje. Ali o kakvim ucjenama govoriš? Ko koga ucjenjuje i čime? Sabina nekoga u Feni ili neko "odozgo" ucjenjuje nekoga u Feni? I šta su to oni jurili u Pincom kada ih je Jurič provalio, to nisam znao?

Neregistrirani said...

Joj, kad bi vi svi anonimni poceli koristiti neke nickove da se lakse snadjete sta ko pise i ko kome odgovara.... :D

A baska ovi sto se sami sa sobom svadjaju s iste adrese! :D