Saturday, June 26, 2010

Vrijeme za novu transu?

Pisalo o Semiru u Nezavisnim novima. Tekst koji nece objaviti na stranici kao novinsku verifikaciju i neoborivi dokaz postojanja piramida:

Misterije o Visokom

Od samog početka istraživanja piramida u Visokom oko ove aktivnosti ispredaju se razne misterije.Semir Osmanagić, zagovornik postojanja čak pet piramida oko Visokog, od samog je početka te misterije podgrijavao. Te piramide su stare više od 10.000 godina, pojavili su se "misteriozni" podzemni tuneli, "misteriozne" kugle koje nisu "obične" kamene kugle nego energetski međaši.

Vjerovatno je najveća misterija kako je Osmanagić dolazio do novca za otkopavanje piramida. On tvrdi da je najveći finansijer iskopavanja, međutim, sada je jasno da su budžetski korisnici mnogo novca odvojili za piramide koje niko od zvaničnih naučnika ne priznaje.

Zeničko-dobojski kanton je prvih godina iskopavanja odvajao nevjerovatnih 350.000 KM za istraživanje piramida. Kasnije je jedan od najsiromašnijih kantona u FBiH donacije smanjio na 150.000 KM. Općina Visoko odvajala je 150.000 KM godišnje ne računajući infrastrukturne radove na piramidama. I Vlada FBiH izdvajala je nikada utvrđene sume novca. Kada se uzme u obzir da su i veoma jake firme poput "BH Telecoma" ili visočkog "Vispaka" bile donatori iskopavanja piramida, čudno je kako se niko još ne pita gdje je novac otišao.

Osmanagić i njegovi istomišljenici tvrde da će se novac višestruko vratiti kada turisti pohrle u Visoko. Međutim, umjesto procvata turizma, podsjetnici da su potrošeni milioni KM poreskih obvetznika su još samo rijetki štandovi na kojima se prodaju jeftine drvorezbarije "najstarijih" piramida na svijetu.

http://www.nezavisne.com/nezavisnistav/vijesti/62201/Misterije-o-Visokom.html

Pa se ljutio Semir i trazio demant. Kaze, nije njemu toliko para izbrojano. Zaboravio, valjda, kako je zahvaljivao donatorima http://neregistrirani.blogspot.com/2008/08/ko-o-cemu-semir-o-parama.html

No comments: