Tuesday, April 1, 2008

Valjda nije prvoaprilska

Kako u najavi clanka "264 000 KM iz federalnog buđeta za Stari grad Visoki" nepismeno izvjestava novinarka sajta visoko.co.ba, vlada Federacije ce i ove godine odrijesiti kesu za Visoki i neke druge projekte.

"U okviru programa raspodjele sredstava kojima Vlada FBiH učestvuje u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica u zaštiti kulturnog i graditeljskog naslijeđa utvrđenih budžetom Federacije BiH za ovu godinu Federalno ministarstvo prostornog uređenja će za ove namjene usmjeriti 6.393.831 KM.

Na listi od 48 korisnika sredstava nalazi se i lokalitet 'Stari grad Visoki' u Visokom za koji će se iz federalnog budžeta izdvojiti 264.000 KM.

Najveći iznos od 308.000 KM predviđen je za pećinu 'Vjetrenica' u Općini Ravno, dok će se za za Tvrđavu u Jajcu i Sabornu crkvu sv. Trojice u Mostaru izdvojiti po 264.000 KM. Svi korisnici sredstava su odabrani prema ''Listi ugroženih nacionalnih spomenika'', koju je formirala Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, i na osnovu dokumenta ''Politika djelovanja i osnovi strategije Vlade FBiH u mandatnom periodu 2007-2010''."

Iako i nisu neki strasni novci, za pohvalu je, s nadom da ce svijest i budzet za ovakve potrebe rasti.

Zao mi je sto, izgleda, Izmo opet nista nije dobio.

3 comments:

Anonymous said...

A piramide?

Anonymous said...

http://www.archaeology.org/online/features/osmanagic/UNESCO.pdf

Anonymous said...

Joj Anonimni jesi se ti odjutros naradio, kopirao taj link po svim blogovima, LOL! Hej, a šta je poenta? Jesi ga to tek sad, poslije dvije godine, pročitao?