Saturday, October 25, 2008

Verifikacija za verifikacijom!

Kako je propao projekt Bosanska dolina piramida

Kako se vrijeme mijenja. Gotovo do jučer bila bi to vijest za naslovnice strane novina i za prve minute dnevnika: član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić i Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH primili su u odvojenim, ali jednako službenim posjetama, Semira Osmanagića samoproglašenog samopronalazača bosanskih piramida.

A danas...

Nađe se, naravno, poneki pobornik teze da je u malom gradu pored Sarajeva postojala civilizacija stara koliko ljudski rod i još barem 1000 godina više, ali je puno, puno više onih što se smiju samo da ne bi plakali od muke. Pa kukaju na internetskim forumima:
- Hare u arheološkom parku Bosanske piramide Sunca ili u prijevodu Alisa u zemlji čudesa...

A gotovo do jučer, rekosmo li već, bilo je sasvim drugačije.

Travanj te 2005. godine bio je, kako se to kaže, u skladu sa prosjekom, to je proljeće izgledalo onako kako proljeća trebaju izgledati. Semiru Osmanagiću šešir je štitio glavu od sunca, obod mu je bacao sjenu do pola nosa, pa je širom otvorenih očiju mogao vidjeti da je jedno bosansko brdo ustvari piramida stara barem 12 ako ne i čitav 27 tisuća godina, pa onda sve to na licu mjesta i dokazati metodom nepoznatoj modernoj i svakoj drugoj znanosti: otvaranjem knjige!

Na internet stranici www.alternativnahistorija.ba postoji i pisani trag o travanjskom danu u kojem je jedan arheolog amater, nekad stanovnik Visokog, potom uspješni američki biznismen vidio ono što nitko prije - sada je već jasno - i nitko poslije njega neće vidjeti.


....

Vise na: http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-2008,10,22,,137998.jl

No comments: