Friday, October 30, 2009

Bole ti foteljaski pronalasci, bole...

"Dogmatizam je inače samo korak udaljen od ideologije i svjedoci smo kampanje protiv novih ideja na području arheologije u BiH, one dovode u pitanje oficijelnu nauku i kredibilitet njene elite. Umjesto da podrže projekt istraživanja u Bosanskoj dolini piramida, arheolozi iz Sarajeva pokušavaju da pažnju skrenu na druge arheološke lokacije kao npr. u Goraždu. Interesantno je da su njima vjerni mediji i neki anonimni blogeri čak u više navrata pisali o "senzacionalnom" arheološkom otkriću u Goraždu. "

Nusmir Berberović, Beč, Austrija, u tekstu Kriza BH nauke



Gospodine Berberovicu, gore napisano se moze svrstati u sam vrh nebuloza ikad objavljenih na stranicama Fondacije. A konkurencija je zestoka, ramu uz rame ste sa poetesom Zlatom, Gogijem - super upitnikom, Davorinom i Hrvojem.
Smatram da ste otisli i korak dalje, jer nijedno od pomenutih nije tako omalovazilo rad i pronalaske bh arheologa koji su u zadnjih nekoliko godina, uz izuzetak Skelana finansiranih od Vlade RS, dobili mnogo manje novca iz entitetskog i opstinskih budzeta od gospodina Osmanagica i njegovog cirkusa. Vama je "kampanja protiv novih ideja" i dogmatizam sasvim obicno izvjestavanje o stvarnim i priznatim pronalascima, interesovanje za proslost domovine? Ili ste paranoik ili bezobrazan!

Sto se tice rak-rane Fondacije i pristasa joj, anonimnih blogera, budite sigurni da ce, barem ovaj, bloger i dalje pisati/prenositi vijesti o pronalascima strucnjaka, jer je tim vijestima ostalo premalo medijskog prostora. Naime, od entitetske novinske agencije, pa sve do mahalskih radio-stanica, sav medijski prostor je bez pokrica poklonjen pseudonaucniku i njegovom projektu.



7 comments:

Anonymous said...

Hvala Neregistrirani!

John Smith said...

Da li je moguce da ovakve budale stvarno postoje?

Ovaj je kandidat broj jedan za titulu Superpiramidiota.

nepoznati said...

Gosp. Berberović,
nema vam se sto reci osim da ste na pravome mjestu objavili svoje "razmisljanje" Toplo vam preporucujem da se udruzite s Zlatom Ostrogović - Todorović te skupa pisete te vase, kakao da ih nazovem...hm.... idiotluke.

nepoznati said...

evo konkurencije Izmi

Anonymous said...

Izgleda da je Sabina sve blogove zacarala svojim "certain abilities".

Neregistrirani said...

Ne znam sta je Sabina uradila blogovima, pogotovu onom svog radnog kolege, mene je Nusmir ostavio bez teksta.
Kaze covjek da je Platon reinkarnirani Atlantidjanin (http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/od-platonove-pecine-do-bosanske-piramide-sunca.html) i da su poslovicno gostoljubivi Bosanci primili izbjeglice s Atlantide, koje su im zauzvrat napravile kamene kugle i piramide.

nepoznati said...

svaki put kad pricitam neku njihovu tezu, pomislim "eh ovo je vrhunac, ne moze bit smjisnije od od ovoga" ali onda se opet nedje nekakav "naucnik" koji me ostavi bez teksta. Oni bi se stvarno trebali posvetiti pisanju bajki, ni Grimove i Andersonove bajke nisu nita bolje od ove njihove