Friday, February 8, 2008

Bratstvo i jedinstvo

Kao komentar na jutrosnju vijest koja kaze:

“Istraživanje Bosanske doline piramida je jedini projekt u Bosni i Hercegovini koji povezuje sve Bosance i Hercegovce bez obzira na naciju i vjeru, čulo se na skupovima u nekoliko gradove Norveške, a prenosi Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".”

Sjajno mi se uklapa komentar i pitanje izvjesnog Gorana na forumu RSE :

“Gospodine Osmanagicu, Vi uporno tvrdite da je to bosanski projekat. Nikad niste odrzali prezentaciju u RS - nije Vas bilo u Banjaluci, Trebinju, Bijeljini, Mrkonjicu, Rudom...najvise sto ste u RS "dobacili" su Pale, samo jednom. Znaci li to da RS ne smatrate dijelom BiH ili da taj dio domovine nije dostojan Vasih predavanja i Vase paznje?”

7 comments:

Anonymous said...

Bolje da vam ta sotona ne dolazi.
Uzivaj te!

Anonymous said...

blago vama!

Neregistrirani said...

A ne, ne...ako je BH projekat, koji povezuje sve bez obzira na naciju i vjeru, neka izvoli otici i u...malo drugacije sredine... ;) Bas bi valjalo da vidimo koliko je dobar u prodavanju ublehe, ako i u mjestima sa hrvatskom ili srpskom vecinom u BiH (a da ne ide u klubove manjina) uspije steci pristalice.

Anonymous said...

tacno, tacno. Semir bi trebo malo prosetati i do njih, pa malo i od njih para cvaknuti.

Anonymous said...

"Ova nevladina organizacija navodi i da je federalni premijer ignorirao izjavu načelnika u kojoj je pokušao da izjednači čin legalne i legitimne obnove Čaršijske džamije u Stocu, srušene u zločinačkom pothvatu 1993. godine, sa činom nelegalne izgradnje križeva na nacionalnom spomeniku BiH Starom gradu, izgrađenih prvenstveno u svrhu promocije i štićenja zločina i njegovog predstavljanja kao kršćanskog trijumfa.

-Očito osokoljeni vašom nezaintereniranošću i ravnodušnošću prema životnim problemima povratnika i kriminalnom djelovanju lokalne vlasti, ti isti kriminogeni elementi su po vašoj posjeti pokušali na Stari grad ponovo postaviti drvene križeve, te su izvalili službenu ploču Komisije za očuvanje spomenika BiH, kažu u forumu mladih Stoca."

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080213099

Ima Branković pametnija posla i važnije "spomenike"!

Neregistrirani said...

Bas nesto kontam gledajuci dnevnik: u po frke po Sarajevu, Brankovic se danas lijepo izvukao i sklonio kod Mileta u Banjaluku da dijele lovu od Elektroprenosa. Nedzad je dobio fotelju i jos par hiljada EUR mjesecno: http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=19854&meni=5

Sad bar znam ko ce platiti osvjetljenje bridova brda! :D

Hmmm, pitam se je li sapnuo Miletu da zovne Semira da odradi gazu, pardon, prezentaciju u BL, a da zauzvrat Mile ode da se uslika na brdu i da odnese koju steku Ronhila volonterima.

Anonymous said...

ma glavno da su bili u norveškoj. što dalje od mjesta događaja i u svašta se može ljude uvjerit