Sunday, February 24, 2008

Ponovo s vama

Nismo se citali neko vrijeme, obaveze i okolnosti su me odvukle cak i od mog omiljenog komicnog stiva, sajta Fondacije. Kako mi se cini, i nije mnogo propusteno. Hrpe slika i izvjestaja sa Semirovih sijela u BiH i inostranstvu i dalje sluze umjesto bilo kakve naucne cinjenice, analize...

Kao da su poslusali moj savjet i poceli prevoditi gluposti iz njihovog ugla na engleski, pa se sad i ostatak svijeta moze smijati budalastinama Dr. Phila dok tumaci izvrnute stecke!

Pocetkom januara je Fondacija objavila: “Od 21-28. februara projekt će biti predstavljen na univerzitetima i pred arheolozima Saudijske Arabije.”

Pitam se zasto Semir nije otisao u tople krajeve, nije valjda da je frka oko vize ili love! Ili je pak u pitanju cisti akt patriotizma, pa se zato, kako danas pise Fondacija, radije uputio u Zepce i Visoko da im siri dobru vijest kako od Bosne bogatije zemlje nece biti, samo da prvo njemu prebace lovu na konto?

Na istoj stranici na kojoj je najavljen put u Saudijsku Arabiju, najavljeno je i gostovanje u Egiptu u martu: “U martu će projekt biti predstavljen na naučnoj Konferenciji vodecih egipatskih arheologa u Kairu, zatim u svjetski poznatoj Biblioteci u Aleksandriji te na međunarodnoj Konferenciji geologa u Kairu.”, a stranica na njemackom prenosi i tacan datum gostovanja u aleksandrijskoj biblioteci, 3. mart.
U kalendaru dogadjaja ne vidim Semirovo ime upisano za 3. mart, cak ni za ostatak mjeseca. Mozda ce gostovati u nekoj drugoj biblioteci u Aleksandriji, njemu su inace drazi manji prostori – zlobnici bi rekli da je to zato sto onda djeluju puni.

10 comments:

Anonymous said...

Eto vidi se da si foteljas, "Aleksandriska biblioteka" je spaljena od "zlobnici bi rekli" slicnih ljubitelja knjiga kao Semki & CO! Medjutim oni su je samo prebacili u "virtualni" svijet njihovog globalnog znanja i "dobrih vibracija" tako da je sve to na visem vibrirajucem nivou i pozvani su samo vibrirajuci za "MAJANSKI" 3 mart!

Neregistrirani said...

Jest, jest, umalo da zaboravim da ce mozda tamo gostovati na mentalnom nivou, pa ce im se telepatski obratiti. :D

Anonymous said...

Mala ispravka: nakon Žepča, cirkus nije držao prezentaciju u Visokom, nego u medresi u selu Čajangrad pored Visokog (slučajno, rodno selo reisa Cerića). Ta tendencija nastavka davanja podrške ovoj ublehi od strane IZ-a očito nikog ne smeta.

Neregistrirani said...

Ah, Stul, nista nije slucajno! :D

Hvala za napomenu. Da, iako Semir negira svaku formalnu ili neformalu vezu s nekom vjerskom zajednicom ili institucijom, fakat je da su mektebski i medreski djaci njegova najvjernija publika i posjetioci.

Anonymous said...

Semir u medresi!
To ti je isto kada bi prostitutke drzale predavanje o moralu u crkvi.

Anonymous said...

pogledaj te malo slike iz medrese - prva dva reda stariji ljudi a ostalo ucenici (kojima je bolje bilo sto nego li biti na nastavi). I uslikali su samo jednu polovinu auditorijuma, druga polovina je sigrno bila prazna.
canada

lea said...

Ma ja, opet se slika iz odredjenog ugla.
A evo u Zepcu jos jednog prijatelja projekta. :D

http://www.zepce.ba/modules/news/
article.php?storyid=796

Neregistrirani said...

Raspored sjedenja logican: stariji, mladji muski, pa zene. Jel' medresa il' nije?!

Nego, vidim da je Hare bio u Dzedi, mozda mu se Semir ipak "prislepao" za kartu!

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080225105

Hvala, Lea, ovi osmjesi su odmah arhivirani! :)

Izmo Ekspert said...

Konaćno unišo!!!

Anonymous said...

Зашто не:)