Tuesday, February 5, 2008

"Naucna konferencija"

Napravicemo mi sebi konferenciju, pa cemo se sami medjunarodno priznati, kad vec niko drugi nece!


"Donosi se odluka o organizovanju Međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida. Predsjednik Konferencije će biti dr. Nabil Swelim iz Egipta, predsjednik Organizacijskog odbora dr. Ivan Šimatović iz Hrvatske, predsjednik Naučnog odbora dr. Oleg Khavroshkin iz Rusije, a urednik Zbornika radova dr. Muris Osmanagić. Konferencija ce se održati od 25-30. avgusta 2008. godine u Velikoj Sali Općine Stari Grad u Sarajevu. Ovlaštuje se Semir Osmanagić, dr. Muris Osmanagić, Ahmed Bosnić i Amila Omersoftić da u pripremnoj fazi Konferencije rade na osiguranju Sponzora i Pokrovitelja Konferencije."


http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1202239974&archive=&start_from
Edit 07. 04. 2008. - Vidim da je "bastion nezavisnog i objektivnog novinarstva" visoko.co.ba uklonio pomenuti clanak sa sajta.

7 comments:

Anonymous said...

Neregistrirani, ako se ova konferencija zaista održi, bit će to jedna prava pravcata kreacionistička konferencija, jer Šimatovića i Havroškina povezuje upravo njihovo vjerovanje u misteriozne 'skalarne' energije iz svemira koje se kriju u piramidama, a koje su božansko sjeme života na zemlji (tzv. panspermija). I Irna i ja smo već pisale o tome:

http://irna.lautre.net/The-Academician-the-pyramids-and.html

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007/11/kreacionizam-na-mala-vrata.html

Muris Osmanagić se na to fura još od prije rata, evo ovdje jednog viđenja njegove predratno objavljene knjige:

http://www.most.ba/113/009.aspx

Sve ove ljude u Osmanagićevom projektu povezuju upravo ovakve ideje. I to je upravo ono zbog čega sam i prevela onu evropsku konvenciju protiv kreacionizma! Njima je BiH zadnja prilika da se negdje na evropskom kontinentu institucionaliziraju sa svojim ublehama! To bi trebala biti temeljna preokupacija oko ove pošasti, a ne neka izmišljena 'nacionalna pitanja'!!!

Anonymous said...

Pardon, ovo je pravi link za prikaz Murisove predratne knjige:

http://www.most.ba/121/015t.aspx

Neregistrirani said...

Lijepo se covjek zapita sta su ti ljudi ucili na tim svojim fakultetima fizike, elektrotehnike, masinstva, rudarstva... U kojem momentu su od sasvim opipljivih, egzaktnih stvari skrenuli ka tim pricama koje sada pricaju? Kad su "prolupali" - narocito Simatovic koji je totalno otisao u NLO price?
Ovdje mozes naci njegovu i Gjurinekovu knjigu Covjek i NLO: http://www.4shared.com/account/home.jsp

lea said...

Svi ucesnici konferencije duzni su popuniti formular pri registraciji (Bosnicev test za sihire), a pri izlasku iz Velike sale ce dobiti goody bags sa teglama “Avicena 99”, koje ce se dijelit besplatno u zamjenu za donaciju od 70 KM. :D

Neregistrirani said...

I svako da ponese svoje kasike! :D

Anonymous said...

donirat će im prostor a?
ma super. sigurno postoji bar desetak nevladinih udruga koje se bave nečim smislenim i kojima treba prostor, a koje ga ne mogu dobiti (bar je tako u Zg).

inače, čudi me da samo 2 osmanagića rade na pripremi konferencije...

lea said...

Sta su to na visoko.co.ba skinuli vijest o konferenciji?