Thursday, December 27, 2007

Sljedeci put u vrticu?

Guru je opet vazio o piramidama, ovoga puta u biblioteci na Alipasinom, pred citavih dvadesetak slusatelja, mahom djece, od kojih je cak preko polovine, dakle desetak, vec obislo najveci arheolos...ma, znate vec, ublehu. Kakva spektakularna vijest!



Ljigavo i pateticno nam porucuju: “Najmlađi su pokazali veliki interes za arheologiju i želju da saznaju što više o kamenim piramidama, kamenim kuglama i kamenim gradovima iz daleke prošlosti s prostora Bosne i Hercegovine.” A tomu ce ih poducavati Semir Osmanagic, ekonomista, i Ahmed Bosnic, autor knjiga iz zanra parapsihologija i misterije .

Dobra je ovo prilika da spomenem da iz Kantonalnog ministarstva za obrazovanje i kulturu nikada niko nije odgovorio na moja pitanja, od kojih je jedno bilo i to da li je sljedeca stvar koju mozemo ocekivati u osnovnim skolama uvodjenje predmeta “gledanje u kasike”!


Nego, vrijeme je darivanja. Sta mislite da raja s blogova skucka neku lovu i posaljemo Semiru da si kupi novu majicu ili dzemper? Ovu zelenu nosi jos od Cikaga!

9 comments:

Anonymous said...

Neda mu Sabina nista kupovati, jer njoj trebaju pare.

Neregistrirani said...

A mozda stedi lovu za put, da vidi najnoviju piramidu.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/071228002

Anonymous said...

Veliki pozdrav, Neregistrirani, super komentar tvoje kolegice o Zlatinoj poeziji! Meni je mozak još utrnut, divim se ljudima koji su profunkcionirali tako brzo poslije onog poetic-attack!

Anonymous said...

ah opet izlažu djecu izmišljotinama... samo sad su se okomili na još mlađe. prestrašno je da se to dozvoljava, a potez je nadasve ljigav. ljigavo je lagati i građanima, ali djecu ovako pokušavati indoktrinirati je čak bih rekla podlo.
pozdrav:)

Anonymous said...

Treba tuziti ministarstvo kulture, sta dopusta. Jedan lopov, lazov da uci djecu. On nema veze sa vezom ni u jednom polju nauke. Trebao bi ih jos i uciti da ce biti ostavljeni sa 18 godina, kao sto je i uradio svom sinu, jer roditelji trebaju naci nove pozitivne, vibrirajuce nove k....

Neregistrirani said...

FP, anonimni, zaista je strasno da niti nadlezni u kantonu, ni direktoti skola, ne nalaze za shodno barem da mi odgoovre na mail. Previse je za ocekivati da ce ikad ista poduzeti po tom pitanju. Ionako se radi "samo" o djeci. Nista bitno, na tome se ne moze zaraditi i "maznuti" dnevnica.

Neregistrirani said...

@Stu, sve nesto razmisljam da posaljem kopiju teksta recezentima. Kao poklon za NG. :)

Anonymous said...

Svi joj su dopustili, orgaizovali, predavanje u skolama trebali bi biti otpusteni. Tako pokazati primjerom, pa neka se poslje toga neko usudi pozivati ublehase.
Jeste istina je da je Semir rekao u emisiji Piramida da djeca poslje 18 godina treba da se brinu sama za sebe. Za njega familija znaci ne prestavlja nista, i on takav predaje djeci o nauci. Takvu ijavu ja nisam cuo od nikoga na ovom svjetu.

Neregistrirani said...

Za nekoliko dana na blogu slijedi jedan post nakon kojeg ce ti mozda biti jasnije odtkuda Semir crpi neke od ideja, ukljucujuci i tu o organizaciji porodicnog zivota.
No, prvo bitne stvari: sarma i 4 skakaonice, a onda ubleha. :D