Saturday, July 19, 2008

Anarhija all over Fondacija

Slijede dva maila iz kojih se jasno vidi kakva organizacija Fondacija zaista jeste i da su samo dvije sedmice sasvim dovoljne da se covjek odluci da ne prihvati direktorsko mjesto, makar i bio (i ostao) simpatizer projekta.

I mail

Postovane kolege i prijatelji iz Drustva pisaca BiH,

Od ponedjeljka 09.07.2007.g. cu biti zaposlen u Fondaciji Arheoloski park: Bosanska Piramida Sunca na poziciji Izvrsnog direktora sa sjedistem u Sarajevu.http://www.piramidasunca.ba

Nadam se da cemo biti u neposrednom kontaktu i evenutalnoj saradnji a sa ciljem daljeg promovisanja i uoblicavanja kreacije historije/povijesti koja se svakodnevno stvara u Bosni i Hercegovini.


Srdacan pozdrav,



Sabahudin Hadzialic

E- mail:
hs@bih.net.ba; sabihadzi@yahoo.com
WWW: http://sabahudinh.tripod.com


II mail

From: Sabahudin Hadzialic <hs@bih.net.ba>

To: Sabahudin Hadzialic <hs@bih.net.ba>, aleksandar hemon><sorgespy@yahoo.com>, <zvonko@hotmail.com>, Društvo pisaca><d_pisaca@bih.net.ba>

Subject: Re: Informacija

Date: Wed, 25 Jul 2007 12:12:57 +0200

Postovane kolege i prijatelji iz Drustva pisaca BiH,

Bilo je dovoljno dvije sedmice da, kao outsider, zakljucim da ova pozicija nije za mene. I nisam potpisao Ugovor za poziciju Izvrsnog direktora. Zbog cega?

Jednostavno je (it's simply simple):

Naime, tek kada udjes unutra tek tada vidis da nesto ne stima. Naime, nije bilo sistematizacije radnih mjesta i odgovarajuceg Pravilnika a 60 ljudi radi i pogodite ko je odgovoran- Izvrsni direktor. Ne, nisam zelio potpisati dok se ne usvoji Sistematizacija kako bi se poredala odgovornost, medjutim to nisu (Upravni odbor) zeljeli uraditi. Tako da sam se povukao. I dalje podrzavam rad Fondacije ali anarhiju nikada nisam volio. Pogotovu domacu. Organizovanu.

Srdacan pozdrav,

Sabahudin Hadzialic

E- mail: hs@bih.net.ba; sabihadzi@yahoo.com


Zahvaljujem izvoru koji je zamolio da ostane anoniman na proslijedjivanju ovih mailova!

2 comments:

Anonymous said...

Hmmm...
Sto li je Aleksandra Hemona briga sto neki Sabahudina Hadzialic nece biti predsjednik tamo neceg.

Ne mogu vjerovati da Hemon ima ikakve veze s ovim papnlukom, osim ako nije savjetovao Sabahudinu da se okani corava posla.

Neregistrirani said...

Ne znam ni ja kakve bi veze mogao Hemon imati, ali da se ovaj hvalio svima redom, hvalio se.