Wednesday, July 9, 2008

Bravo, Semire!

Vidjeli u Fondaciji ovih dana da cak i foteljasi Zemaljskog muzeja, jeste - oni koji nikako da napuste svoje udobne kabinete i konacno se posvete terenskom radu, pronalaze fenomenalne dijelove bosanske istorije u Visokom, pa pozurili i oni da nesto pronadju.

Tako je omiljeno glasilo piramidalne fondacije objavilo vijest da je:
“Prilikom arheoloskih istrazivanja u mjestu Gornja Vratnica, na dubini od jednog metra ispod povrsine, na terasi sastavljenoj od kamenih blokova koji imaju istu teksturu kao i blokovi na Bosanskoj piramidi Mjeseca, pronaden je dosada najznacajniji artifakt koji najvjerovatnije pripada graditeljima ovih struktura.
Rijec je o kamenoj ljudskoj stopi dugackoj 36 cm koja jasno prikazuje anatomiju stope s pet noznih prstiju. Ovaj artifakt je izraden u kamenu pjescaru.”


Takodje, portal sarajevo-x.com je sto je prije moguce objavio vijest na naslovnoj stranici.

Srecom, ima dovoljno ljudi koji prate sve nebuloze debilne fondacije zeljne pravih pronalazaka, pa je odmah ukazano da je pronadjeno “stopalo”, bilo senzacija prije vise od godinu dana.

Sigurno se svi sjecate tog sjajnog pronalaska:



Portal sarajevo-x.com je, nakon reakcija citatelja vijesti, uz neko sturo objasnjenje samo premjestio vijest u rubriku vijesti iz BiH ne nasavsi za shodno da ju u postpunosti izbrise, jer se radi o, hajde da to blago kazem, netacnoj informaciji.

Ova (jos jedna) provala (u nizu) pokazuje ne samo kako lose fondaciji ide, pa su prinudjeni ovako se provaljivati i nadati se da ce neko od novih kolacica u piramidiotizmu popusiti foru dok guru salje pusice s turneje po Italiji i najavljuje ljetovanje na Bracu dok vas ocekuje u Visokom (ali bez donacija ne dolazite!), nego i koliko su mediji jos uvijek voljni i spremni gurati ublehu.

5 comments:

Anonymous said...

Bezobrazluk, pa dokle vise!!!!!

Anonymous said...

Ma na Brac ide malo kod familije s mamine strane.

Anonymous said...

Ide uskoro u Kinu sa dvije ljubavnice, naravno na trošak poreskih obveznika.

Anonymous said...

Meni ovo lici na otkotrljani megalit.

Anonymous said...

Jeste, Kolega, otkotrljao se s krova. Kod nas se inače takvi megaliti u narodu popularno zovu crjepovi.... :D