Thursday, July 10, 2008

Biseri

Kad se nema sta drugo objaviti, vidjeli smo toliko puta do sada, nije los trik da se objavljuju utisci posjetilaca . Jos malo pa ce debilna fondacija to objediniti i objaviti kao naucni dokaz da piramide postoje. Kad moze isjecak iz novina, zasto ne bi mogla i izjava neke madjarske penzionerke?!

Sta god da to znaci:
„I kao što kažu da svaki put počinje običnim korakom, Fondacija je već učinila mnogo. Ostalo je na nama i generacijama koje tek dolaze da probudimo uspavani grad i rasvijetlimo istinu o nama."
Nina Šikić, Missisauga, Canada, Sarajevo


The next generation:
„Volim arheologiju i čitam mnogo o tome, a posjetila sam i egipatske piramide. 100% sam uvjerena da ovo jeste jedna vrsta piramide."
Maksuz selam od Amele, Kenana i Mirnesa bosanaca koji žive i rade u Njemačkoj

Drage moje patriote, pa zar Bosanci, 100%, a malim slovom!?

Jarane, trebao si do muzeja navratiti:
„Samo naprijed , dokažite da smo mi u Bosni uvijek bili i kultura i ljudi."
Zijad Zec Ilijaš, Varteras Švedska


I naravno, posjeta starog znanca: „Arheološkim lokacijama oduševljen je i direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović, koji je u posjetu piramidama i kompleksu podzemnih tunela stigao zajedno s čelnim ljudima filharmonijskog orkestra glavnog grada Italije.“

U Fondaciji ili nisu obavijesteni ili ih bas briga kad slazu, ali Nuhanovic nije direktor vec odavno .

To je onaj koji je prosle godine najavljivao „skladanje kompozicije Sarajevske filharmonije i francuskog kompozitora o Bosanskoj dolini piramida te održavanje koncerta klasične muzike u čast ovog civilizacijskog otkrića”, a pretprosle je „pripremao projekat velikog koncerta na kome bi trebao nastupiti Andrea Bocceli”.

Obecanje, ludom radovanje. Nista od Bocellija na „piramidama“, ali ko hoce da ga cuje moze to uciniti u Medjugorju za par sedmica.

No comments: