Wednesday, June 17, 2009

One dolaze


http://www.sharonprince.net/events.html

http://kandisblakely.com/blog/2009/06/05/kandis-with-sharon-prince-in-serbia/

55 comments:

Anonymous said...

Pa bas lijepo, primarno nam je potrebno spiritualno osvjescivanje. Dobre misli- dobre rijeci- dobra dijela.:)

Anonymous said...

Primarno su nam potrebni poslovi, zakoni, drzava - ne idu dobre misli, kad je stomak prazan.

Anonymous said...

A ko stvara poslove, zakone itd? Spiritualno svjesna osoba zna kako se to sve sto si naveo-la stvara - moze imati. Spiritualno svjesna osoba je svjesna istine o nasim mocima, koja inace nesvjesno upotrebljavamo. Da, mi smo vise od covjeka, mi smo spiritualna bica koja stvaramo sve. Pozitivna (dobra) misao (zelja) - VJERA u pravo covjeka na imanje svega sto si naveo-la privlaci i stvara svo to dobro. Jednako tome se sa negativnom misli-vjerom u lose privlaci i stvara sve lose. To je spiritualni zakon iz koga po takvom principu nastaje sudbina (sve). ZATO JE SPIRITUALNO OSVJESCIVANJE PRIMARNO! Mozda ti je poznat ovaj djeo iz molitve podsjeti na istinu stvarstva: "..ne grijesi u mislima, rijecima i djelima." JER VEC MISAO IMA MOC STVARANJA - KREIRANJA. :) Predlazem recimo knjigu Moc pozitivne misli od Vincent Norman Paele ili Moc podsvjesti od Dzosef Marfi ili Sicret - zakon privlacnosti. A mozda te ova ( meni omiljena) Hrstova istinita recenica osvijesti u vjeri na dobro: .. Zar vi pogani necisti-nepotpuni koji svojoj djeci dajete sve najbolje, mislite pa da vas presvetli-precisti (pun ljubavi i dobrote) Otac (Bog) koji je u nebesima, vama nebi dao.." sto trebate. ETO VJERUJ U DOBIT SVAKOG DOBRA JER TO NAM PRIPADA :)

Anonymous said...

Au, nije ni cudo sto su se toliki primili na pricu o piramidama.

Anonymous said...

Pa ako to povezujes sa piramidama, to je samo tvoje misljenej. Ja sam o drugim stvarima govorila. :)

Anonymous said...

Ne povezujem ja, povezuje Osmanagic, sasjkik Saron, te sva ta bulumenta koja mantra i vibrira na brdu, a nama to prodaje pod dokaze postojanja piramide.

Anonymous said...

Istina je da piramide imaju veze sa energijom jer sve sto postoji je nastalo iz iste energije i sve je zaista energija, a geometrijsko tjelo oblika piramide ima svoju ulogu u oblikovanju energije. Tako i mantra, misao, emocije itd. Zasto misliti negativno, kad je BiH inace zemlja cuda ima - Medjugorje - Marijina ukazanja. Piramide u svijetu su inace ocjenjene, desifrirane kao KAO VELIKA VEZ SA BOGOM. Pa kad vec imate CUDO - Marijina ukazanja (sto je i nije slucajnost), zasto ne pomisliti da su u BiH moguce i piramide.

Anonymous said...

Popravak!
Pa kad vec imate CUDO - Marijina ukazanja (sto i NIJE slucajnost),..

Anonymous said...

Jel' se to Gospa ukazala zato sto je znala da ce Semir nac' piramide?

Anonymous said...

@Anonymous: hoćemo li onda benzinske pumpe praviti u obliku piramide ili plinske stanice?

Anonymous said...

Zasto se je Gospa ukazala je vec sama rekla. A ja nevjerujem da se je ukazala zbog piramida. Samo cuda su moguca u zemlji u kojoj se je Gospa ukazala - ukazuje.

Anonymous said...

@Kult, ha ha ha.. humor ti je odlican.;)

Anonymous said...

@anonymous: ne vjerujem se piše odvojeno.

Anonymous said...

@Kult. Hvala. opet moja pravopisna greska. Ponavljam se:tvoj jezik nije moj maternji. :)

Anonymous said...

@Anonymous: Nisam vidio da ste već pričali o pravopisu. U svakom slučaju, onda znaj da se sve negacije (osim neću) pišu odvojeno.

Anonymous said...

@Kult: Da, naravno u predhodnoj temi me je Neregistrirani upozorio na pravopisnu gre., a ja sam to zaboravila. Hvala na pouci, je dobrodosla.:)

Neregistrirani said...

Za vjerovanje u ukazanja u Medjugorju je dovoljno samo to - vjerovanje. Za piramidu treba malo vise - recimo, piramida ili bar dokaz njenog postojanja. :D
To sto Sharon osjeca da se radi o piramidi i sto je kristalna lubanja aktivirala sile u brdu, nije dokaz.

Nego, kako stoje opklade, hoce li ih Sabina namlatiti obje odjednom, svaku zasebno ili ce joj Semir srediti radne dane dok on bude setao vidovnjakinje bosanskim brdima? Navodno mu je jako ljubomorna ova omladinka. ;)

Anonymous said...

@Neregistrirani: slazem se, za piramidu je potreban dokaz, pa neka se kopa i istina ce izaci na vidjelo. Kako bi se inace moglo doci do odgovora? Zar se u historiji arheologije nisu nasla velika arheoloska odkrica na bazi intuicije i bez vidovnjakinje ili vidovnjaka? Uostalom zar nisu neka strucna mjerenja brda-piramida u Visokom vec pokazala neke dokaze? Zasto to odbaciti i ne ici dalje u istrazivanju, pogotovo kada su tu nadjeni jos neki interesantni artefakti? Semir sigurno nece odustati! Zasto bi ako je ubedjen u piramide?

A ti ne vjerujes u vidovitost?

Anonymous said...

Uostalom Semiru nije pomogla Sharon u otkricu piramida, koje je sam objavio!

Anonymous said...

spiritualni anonimni: koliko god si spiritualan i uslovno receneo nacitan toliko si i ....... , pobrkao si kruske, jabuke is sljive, sto se bas ne dogadja cesto, ljudi obicno pobrakju kruske i jabuke a ti si uspio nekako ubaciti i te sljive ....

jedno pitanje: a koji ti je tvoj maternji jezik, u vecini jezika negacija ne (no, nicht, ni, etc.) se pise odvojeno od rijeci koja se negira)

Anonymous said...

Nisam ja nista pobrkala, jesam nacitana a jos vise uistinu soiritualna; ja jednostavno vidim povezanost koju ti jos za sada nevidis. Materenji jezik - imam ih vise!

Anonymous said...

Eto opet napravih pravopisne greske, ha ha ha..

Neregistrirani said...

Kopa od 2005, nista nije pronadjeno, dakle, dovoljno je kopao. Sad moze prestati.
U vidovidost? Ne vjerujem.

Anonymous said...

I am sure you see a connection between Sharon Price, Medjugorje, Visocica Hill and yourself, otherwise you, so well read, spiritually aware and with a desire to educate about spirituality, would be writing somewhere else, perhaps Atherika Productions would publish your writings.

Anonymous said...

@Neregistrirani: Da bi se vidjelo jeli piramida ili nije, sta bi se trebalo naci kao dokaz? Sta bi tebe uvjerilo u njeno postojanje!
Steta sto ne vjerujes u vidovitost, jer ona uistinu postoji.

Neregistrirani said...

"Sta bi tebe uvjerilo u njeno postojanje!"

Recimo, sama piramida. U nedostatku iste, mada to nema smisla, bilo sta sto bi ukazalo na graditelje, njihove ostatke, ostatke njihovih nastambi, artefakte koji nisu "smiley" kamenje, ono sa uklesanim Rasimom i strelicom, a pogotovnu ne ono kamenje koje je interesantno po obliku.

Ugodan vikend.

Anonymous said...

e moj neregistrirani, piramida ti je isto sto i Bog, Alah ili Jahve, nema tu "hocu vidjeti svojim ocima", ili vjerujes ili ne vjerujes ,,, cccc morat cemo te poslati kod Kandis na spiritualno osvjescenje, ili bi ti radije kod Sharon ,,,,

Anonymous said...

@Neregistrirani: Pa sta bi po tebi trebalo biti iskopano, da bi se dokazalo, da je piramida? Jer da bi je vidjeo mora se iskopati, zar ne?
Steta sto ne vjerujes u vidovitost, a ona je na dohvat ruke u BiH. No svako ima pravo na svoje misljenje i iskustva.

Anonymous said...

Hvala, ugodan vikend i tebi.

Anonymous said...

U bosni je sve na dohvat ruke, vidovitost, carke, varke, droga, korupcija, kriminal, alkohol, bande, pusenje, oruzje... sve samo ne razumnost.

PS ocigledno engleski nije jedan od tih tvojih "nekoliko" maternjih jezika

Anonymous said...

Thank you za savjet. Ovdje se inace prica o svemu koliko vidim. Naslov je: "One dolaze". Gospodju Sharon P. ne poznajem. Povezana sam i sa tobom u ovoj prici.:)

Anonymous said...

Zao mi je sto tako gledas na vidovitost, jer Muhamed je bio vidovit pa i Isus. Da i Edgar Cause, pa baba Vanga, a ima ih jos ...

Ipak sam misljenja da u BiH ima i razumnosti.

Anonymous said...

"savjet" nije bio savjet nego konstatacija. Priejdlog za Izdavacka kucu Atherika Productions je bio savjet: kad ne mozes naci nikoga tko ce objavit tvoju knjigu a ti lijepo otvoris vlastitu izdavacku kucu, Kandis je to dobro smislila ...

Anonymous said...

razumnost ima, ali nije svakome na dohvat ruke

Anonymous said...

Razumjela sam te vec na engleskom, hvala ali meni to nije potrebno. :)

Anonymous said...

naravno da nije, ti siris svoje ucenje po APWR bologvima

Anonymous said...

Molim!? ha ha ha... morat cu pogledati sta je to.

Anonymous said...

Semir moze odustati od piramida, ali od slave nikada.

Anonymous said...

piramide su mu samo bile sredstvo do slave

Anonymous said...

Pa koja je to slava ako ne iskopa piramide? Mislis da Semir reskira, stavlja na kocku samoga sebe, svoj ugled, mir zbog, po tebi izmisljenih piramida?
On je ubedjen da su tamo piramide i kopace dalje, budi siguran!

Anonymous said...

@new-age-spiritual-girl: oooo sad vidim ,,,, vazno je da pises nije bitno gdje i tkome ,,,, da, da, znam, znam, i razumijem te donekle, i meni je dosadno ali ipak ....

Anonymous said...

SVOJ UGLED!, e sad si sve rekla

Anonymous said...

"kopat ce dalje...", a gdje se to sta kopa, koliko ja znam on se setka i slika po svijetu, da je on pravi arheolog i istrazivac on bi se prihvatio lopate i u tunel a ne dodje samo kad se treba malo s nekim uslikati

Anonymous said...

"@new-age-spiritual-girl:"

Smetam ti? ;)

Nije tako kako si napisao. Uopste ne pisem po blogovima (osim jednog jediniog posta na Izminom blogu)ali sam tu i tamo pogledala i na ovaj blog. Pa sam se evo javila. Vise iz zabave jer sam svjesna kakve odgovore mogu ovdje dobiti i jako malo s nadom da ce mozda ipak netko promisliti i na posledice koje bi ga mogle doletjeti zbog svojih izjava ako se dokaze da piramide zaista jesu u Visokom. To je sve.

Anonymous said...

Tacno, on samo dodje kad se treba uslikati. Piramide ce se vremenom polako zaboravljati, a on ce polako ulaziti u druge tokove, politicke.
Slavu ostaviti nece.

Anonymous said...

"e sad si sve rekala"

Zasto odmah ljutnja i osuda -ocjena mene? Neki ugled valjada Semir ima? Slavu dostize onaj koji je po necemu cjenenj i ima neki ugled, zar nije tako?

Anonymous said...

Uostalom vrijeme ce vam donjeti istinu, to je sigurno i bit cete presretni jer ce Bosna procvjetati!

Lijep pozdrav i sve najbolje.

Anonymous said...

to nije bila ljutnja to je bio shok, semir = ugled nikako se ne slaze. Jeste, tako je kao sto sama rece: "Slavu dostize onaj koji je po necemu cijennen i ima neki ugled", Semke ima ugled, ali ugled sarlatana. Po cemu i u kojim krugovima je cijenjen? Navedi mi tri REPUTABILNE svjetske institucije u kojim je on cijenjen i ima neki ugled pa mozda i povjerujem.

Anonymous said...

"semir = ugled nikako se ne slaze."

Pa ovako, vidim da me nisi razumjeo. Prije Semirovih piramida je on sigurno imao - vec stekao nekakav ugled. Ako cemo gledati po dostignucima stekao je lijepo obrazovanje, kvalitetan poslovni ugled, stvorio i ima privatnu visegodisnju dobrostojecu firmu, napisao nekoliko knjiga i…., ne znam ja sve. To sve je valjda nesto sto se cijeni i vrijedi ugleda, zar ne?
Taj svoj vec postignuti ugled Semir sigurno nije stavio na kocku zbog kako ti mislis izmisljenih piramida i da bi stekao slavu. U piramide- primjeru se taj veci -odredjeni ugled, a i slava ne postizu preko noci. Semir to moze postici jedino pronalaskom dovoljno jasnih dokaza koji potvrdjuju da u Visokom jesu piramide. Potrebno je vrijemena! Do tada ga ljudi mogu nazivati sarlatanom i drugim pogrdnim nazivima. Dakako to nisu ni ugled ni slava, ma koliko god se Semir slikao.
Sigurna sam da i ti imas svoja postignuca i odredjen ugled u drustvu. Bi li to sve prokockao na izmisljanju, zasljepljuci sebe kako ces uspjeti prevariti svijet i steci slavu!? Sigurno ne!
Pa zar stvarno mislis da je Semir toliko naivan, glup da to napravi i misli kako bi prosao bez posljedica???

Uostalom i arheolog TEK svojim pronalascima stekne vecu cijenjenost, taj odredjeni ugled, a i neki sa velikim - znajcajnijim pronalaskom stekne i slavu.

Inace znas da Semir u ovom istrazivanju nije sam. Neki su se ipak necim uvjerili da tu jesu piramide i da je vrijedno istrazivati. Ti ljudi su neki i iz vaznih institucija, a i neke analize su napravljenje, a na kraju krajeva ako ne vjerujes niti tim ljudima, rezultatima analiza i..u mogucnost postojanja piramida. Onda ce te TEK uvjeriti njena pojava kada se je dovoljno iskopa.
A Semir ce kopati, vjeruj. Zasto toliko trazi dozvole, da dokaze kopanjem kako nema piramide ili....? Samo nemojmo o novcu govoriti jer ako ga dobije, piramidu ce MORATI iskopati! Izaci ce na vidjelo jeli piramida ili nije? ODGOVORNOST I POSLJEDICE CE SEMIR SNOSITI NE SAMO PRED BiH VEC PRED CIJELIM SVIJETOM!

Nije mi namjera uvjeravati tebe ili koga drugoga u istinitost piramida i opravdavati Semira zbog njegovih djelovanja. Ja ZNAM da piramide jesu u BiH, kao i to da ce se svi u to i uvjeriti kad dodje to vrijeme.

Svako dobro i ljep pozdrav. :)

Anonymous said...

Prosto je nevjerovatno da neko pet godina "traži" najveće građevine ikada građene ljudskom rukom (bar je tako tvrdio). Tvrdio je da je najveća od tih "piramida", Piramida Sunca, čak tri puta veća od Keopsove, to znači da ima osnovicu dugu čak tri fudbalska igrališta!!! Za pet godina ne otkriti nešto te veličine? Sjeti se izjave iz aprila 2006. - da će se za par mjeseci sjediti u visočkim kafanama i gledati "piramide". Prošlo je već pet godina. Brdo je ostalo brdo. Semir možda i vjeruje u to što govori, ali oni koji su ga podržavali i davali mu pare imali su na umu samo jednu stvar - po svaku cijenu stvoriti nešto slično Gospi u Međugorju. Sada ti isti peru ruke od svega pod motom "mislili smo da je to dobro za biznis", pa pošto nje dobro za biznis sada će ga šutnuti isto onako kako su ga doveli.

Neregistrirani said...

"Nije mi namjera uvjeravati tebe ili koga drugoga u istinitost piramida i opravdavati Semira zbog njegovih djelovanja."

Kolike li bi komentare pisala tek da ti je to namjera? :D

Anonymous said...

@Kult: Svjesna sam da neke nepromisljene izjave, neocekivani negativni dogadjaji stvore prepreke i ciljevi se ne ispune u ocekivanom - predvidjenom roku. Naravno da to stvori opravdanu sumnju. Kolko vidim Semir ne odustaje i stvari ce se promjeniti.

Svako dobro i lijep pozdrav. :)

Anonymous said...

@Neregistrirani: Anonimnom sam odgovorila na komentar gdje je TRAZIO DA GA UVJERIM u ugled Semira, kako bi mozda povjerovao.. Ja sam Anonimnom samo izrazila svoje misljenje i odgovorila mu na kraju da ga nemam namjeru UVJERAVATI buduci da je to ON OD MENE TRAZIO. Na to sam dodala da nemam namjeru NIKOGA UVJERAVATI ili Semira braniti.
Na sto si ti okrenuo kontekst -smisao moga posta i podao nezreli komentar za svoje godine.

Imam pravo iznjeti svoje misljenje o necemu ili nekomu i to je sve.

Da ponovim u kompletnom smislu:
"Nije mi namjera uvjeravati tebe ili koga drugoga u istinitost piramida i opravdavati Semira zbog njegovih djelovanja. Ja ZNAM da piramide jesu u BiH, kao i to da ce se svi u to i uvjeriti kad dodje to vrijeme."

Svako dobro i ljep pozdrav. :)

ps. do tada ces ti i tebi slicni pisati svoje "kratke" visegodisnje kometare - uvjeravanja.

Neregistrirani said...

2005, 2006. su komentari i postovi na forumima, prije pokretanja ovog bloga, bili dugi i iscrpni...sad se vise nema sta komentarisati, sve je receno, cirkus je sam sebe provalio, navodni ugled S. Osmanagica (strasna stvar, bio partijac-omladinac, otisao u Ameriku i onda se bacio u turizam, a knjige koje je objavljivao je vecinom prepisao ili prilagodio) pali jos kod alternativaca i novinarki FENA-e, pokoje sredovjecne gospodje koja mu posveti stih i to je to, nema se tu sta vise pisati ili komentarisati.

Anonymous said...

"neke" i "neki" nista ne znaci!
Navedi mi tri REPUTABILNE svjetske institucije u kojim je on cijenjen i ima neki ugled pa mozda i povjerujem.


ODGOVORNOST I POSLJEDICE CE SEMIR SNOSITI NE SAMO PRED BiH VEC PRED CIJELIM SVIJETOM!

onda neka uzme kredit, kupi brdo pa neka sam snosi posljedice, an ne cijela bosna