Thursday, January 3, 2008

2008.

Po stranicama Fondacije ne bi se moglo zakljuciti da ce ova godina biti ikako drugacija od prethodnih. Doduse, papci se nisu udostojili cestitati niti jedan praznik, nema kod njih „sretna Nova“ i te fore, pa se i ne primjecuje da je prosla jos jedna godina.

Nista novo kod njih. I dalje objavljuju isjecke iz stampe, pa se tako hvale da je guru Osmanagic, po misljenju "ozbiljnih novina" San-a, jedan od deset najlicnosti BH za proteklu godinu. Pisu, tako, o njemu da je istrazivac koji je „izazvao pravi potres u najuglednijim svjetskim naucnim krugovima“, te da „njegovo istrazivanje u Visokom i naucno utemeljene tvrdnje da u Visokom postoji najveca piramida na svijetu preokrece mnoge povijesne cinjenice“ i da on koristi svoj americki novac da finansira najveci dio istrazivanja bez osvrtanja na napade i proganjanja koja, pazite sad ovo: „dolaze iz nekih krugova u kojima je licni interes iznad svih drugih“! I ove godine ce foteljasi i kabinetlije biti krivi za sve neuspjehe Fondacije!

Gospodin Simatovic nam na desetak stranica mijesa matematiku, ublehasa Sitchina, mostarski Stari most i piramide u Gizi za koje zakljucuje da ih je gradila: „gospodarski veoma moćna, dobro organizirana te znanstveno-tehnološki daleko naprednija nepoznata visoka pretpovijesna kultura koja je nekoć vrlo odavno obitavala na području koje danas nazivamo Egiptom.”

Oglasio se vec u prvim danima nove godine i stari znanac Davorin. Ovog puta nam razjasnjava misterije iz pustinje Nazsca i povlaci paralelu s tunelima u Visokom. Meni se cini da je on opsjednut vlaznoscu! :D Pise on tako:

"Crteži s površine imaju istu kontrolnu ulogu kao i zvuk iz piramida.
U rubrici „Iz mog ugla“ pisao sam da svaka piramida proizvodi karakterističan zvuk. Po zvuku se piramida mogla identificirati i mogao se kontrolirati njezin rad.

Kad se piramida ne čuje, ona ne proizvodi vlagu. Kad se crteži na platou Nasce vide površina je suha i nema proizvodnje vlage. Crteži su u slučaju Nasce vizualna kontrola snabdjevenosti oslikane površine vodom.

Čini mi se zanimljivim, pa bih ponovio misao da život ljudi nije bio planiran uz piramide. S jedne strane proizvodile su prodoran zvuk, a s druge strane, vlage je u zraku bilo puno.
Pročitao sam u jednoj knjizi da su nađeni primjeri gdje su piramide bile namjerno zatrpavane, a objašnjenje je da su prastari narodi skrivali te građevine pred nadiranjem neprijateljskih vojski ili zbog nekog religioznog kulta.
Nudim treće: mogli su ih jedino zatrpavati zbog nemogućih uvjeta života u njihovoj blizini.

Ako je sve što sam do sad napisao smisleno, onda slutim da te skupe instalacije za proizvodnju vodene pare nisu namjenjene samo lokalnoj upotrebi i to stoga što ih je puno, što su globalno rasprostranjene, slične izvedbe, daljinske kontrole i u slučaju visočkih piramida sa faktorom upozorenja."


Nije smisleno, kao sto nikad nije ni bilo kad se radi o Davorinovim umotvorinama. Jer da jeste, to bi znacilo da su piramide gradjene, kako bi bile zatrpane, jer se uz njih nije moglo zivjeti. Lakse bi im bilo da ih nisu ni pravili ili da su nabavili cepove za usi. Lakse bi im bilo zacepiti usi, nego zatrpati piramidu, zar ne Davorine?

Dani su i dalje medijski pokrovitelj, sudeci po njemackoj stranici Fondacije. Ocekujemo da ce taj logo nestati u narednim danima. ;)

Jedino sto je novo je da Mario Gerussi nije vise u upravnom odboru ni rukovodstvu Fondacije. Pitam se je li raspolozen za intervju?

1 comment:

Anonymous said...

I ne pisali o Semiru, kad on vodi novinare po vecerama!!!
Sramota!
Samo je jedan cilj licna promocija.