Saturday, January 26, 2008

Izbori

Kao sto vjerovatno znate, nas "omiljeni" "novinar" Jaso je osvojio nimalo laskavu titulu za glupost dana.

U jednom od njegovih najnepismenijih clanaka nas vrli novinar koji je, ocigledno, bjezao sa casova maternjeg jezika, se pita: “Koga za novog načelnika?: Selo, grad, vjera, nacija pamet, razum ili debilizam kao i do sada!?”

Kako nas Jaso svojim clankom provoza kroz sve mahalske traceve i zakljuci da su kandidati lopovi, izdajice, glupi ili debeli (jedina je misterija zasto o gospodinu Kaloti “ne treba puno pričati, međutim u stranci se boje odnosa stanovnika rubnih dijelova općine prema ovom kandidatu”), te da se u Visokom nema za koga glasati, jedino logicno rjesenje je da Semir Osmanagic postane, po mogucnosti dozivotni, gradonacelnik. Vec je predstavio plan kako ce Visoko biti najbogatija opstina i, po njegovim rijecima, radi iskljucivo za dobrobit naroda. Sumnjam da bi se prihvatio te funkcije na volonterskoj osnovi koju, inace, propagira i preferira kod svojih uposlenika, ali se moze pokusati pregovarati o nekoj kompenzaciji/donaciji.

Za sve one koji jos nisu sigurni da li da mu daju glas, neka pogledaju mali predizborni spot: http://www.youtube.com/watch?v=OxuRjjQZBUk

4 comments:

Anonymous said...

Obrati pažnju ko je kandidat ispred SDA. Ne spominje Jašo Kalotinu umiješanost u nelegalnu prodaju zemljišta oko Visokog onoj malezijskoj korporaciji preko Fondacijinih veza! SMRDI DO NEBA!!!

Anonymous said...

hehe stranka robovlasnika:D... pa zar nije očito da tamo gdje su piramide mora biti i faraon? to je jedino logično rješenje - semira za faraona visokog! ne kužim se u stranke, al odmah mi je pao mrak na oči od ovog teksta novinara s dva imena (moram priznat da me to malo zbunilo - šta jedno mu je pravo, a drugo je pseudonim?). pa kako rambo amadeus ne bi bio svjestan koliko istine ima u njegovim tekstovima. svašta:D

Anonymous said...

Joj covjece ovo najbolje opisuje krajnji stadij do kojeg Uzviseni hoce da dodje! Bas vako! Ali koluta pitu bez tepsije!
(Uzviseni nikad nije krio politicke ambicije ali davno sam rekao da je tu na drugom terenu i nimalo dobrostivoj djungli!)

Anonymous said...

To je Semirova ideja. Sigurno ga je podplatio da to napise. Steta sto nije zensko, mogao bi dobiti dva auta, itd......