Thursday, January 3, 2008

Idemo na Mars




Evo, vidim da su i na Marsu pronadjene neke neobicne kugle, a ni ostali oblici nisu za baciti, pa predlazem najvecem bosanskom istrazivacu i pronalazacu da spakuje torbe i ide na Mars da otkrije piramide koje mora da su gore, samo sto ih zvanicna nauka negira.

Istorija S(v)emira ce se ponovo pisati! :D

Sretan put mu zelim s pjesmom "Ti samo budi dovoljno daleko" Generacije 5.

http://marsrovers.nasa.gov/newsroom/pressreleases/20040209a.html
http://space.about.com/cs/marsrovers/a/opp020504a.htm

5 comments:

Unknown said...

E legendo, ja sam o tome vec pisao 2006. godine :

http://www.r.bloger.hr/
default.aspx?id=74110

Neregistrirani said...

Znam, znam, samo su se meni ove kugle jutros opet "ukazale", pa mi je dobro doslo da ih iskoristim kao "podlogu" da guruu i raji pozelim da idu u...barem na Mars. :)

Anonymous said...

Ih Vi tek sada idete a Semki I Caki bili prosle godine! Njihova mentalna projekcija je posjetila druge planete i dogovorila 2012 susrete prijateljstva na Visocici!
pooz!

Anonymous said...

Neko je nedavno rekao da fondacija "parazitira". Pa evo, kada su vajni politicari, manje-vise, strpali Umjetnicku galeriju BH u isti kos sa Osmanagicevom fondacijom, tj, kada fondacija uzima iz fondova namijenjenih nauci i kulturi, nemam sta da kazem na to:

http://bhkultura.blogspot.com/2008/01/udovi-umjetnika-galerija-pripada-svima.html

Iz clanka:
"Stoga i ovaj kratki rezime neka posluži kao potsjetnik svima odgovornim kada budu raspoređivali gradske, kantonalne, federalne i ine budžete. Jer Umjetnička galerija BiH suštinski pripada svima njima, iako je formalno niko neće" navodi kustosica Umjetničke galerije BiH Ivana Udovčić."

Neregistrirani said...

Hvala za link, Silva.
Nazalost, Fondacija ne bira, oni uzimaju iz svih raspolozivih fondova. Ne bi me cudilo da javna kuhinja ostane bez kruha, a da gradonacelnica Sarajeva njemu da pare za kopanje. Zbog toga se glas mora dici svaki put kad se ukaze prilika.