Tuesday, December 4, 2007

Trazi se advokat!

U dokumentima Vijeca Evrope o slobodi izrazavanja i informisanja sadrzane su i sljedece preporuke upucene zemljama clanicama, ali i onima koje to namjeravaju postati; obaveza da maksimalno poticu raznovrsnost sredstava informisanja i pluralitet informacija, da sredstva javnog informisanja treba stititi od monopola, da se taj monopol ima onemoguciti kako privatnim licima, ekonomskim grupacijama, tako i samoj drzavi.

Veliki guru Fondacije i dalje pokusava postici to da svi BH mediji o njegovim poduhvatima izvjestavaju iskljucivo afirmativno (vidim da se pokusava uvuci i u RS), te onim neposlusnima pocinje otvoreno prijetiti tuzbom. Zbog toga je raspisao konkurs za volontera advokata da tuzi Dane. Da se razumijemo, za ostale poslove mu pravnik ne treba, treba mu samo zrtveno janje da ga Dani razapnu i da mu se kolege smiju.

Ja mogu dati nezvanicne, neobavezujuce i amaterske (evo me kao Semir!) pro bono (citaj: volonterske) pravne savjete. Ali necu. Kad se, o soka i izenadjenja, Nadjija Nukic drznula i trazila pare za svoj rad, bome nema vise ni od mene dzabe! Isto se odnosi i na lektorisanje! :D Merhametli dusa kakav jesam, dacu mu kontakt info advokata sirom Bosne i Hercegovine.

Bas me interesuje da vidim ko ce se tako rado prihvatiti tog posla i odreci se advokatskih honorara koji nikako nisu za baciti. Ti ljudi vjerovatno imaju dovoljno pravog posla i ne posjecuju njegovu stranicu, pa sigurno nisu vidjeli onaj ocajnicki oglas, osim ako Taca ne animira nekog od kolega u Bosni, pa s toga velikodusno poklanjam podatke o advokatskim komorama u Federaciji i RS. Neka ih kontakrira i trazi uslugu.

Ja ga samo molim da na stranicama Fondacije objavi i tu prepisku, da se opet malo nasmijemo!

3 comments:

Anonymous said...

Jao ovog članka u Nezavisnim, majko mila! Veze li ga veze o senzacionalistima kao naučnicima, a zaključak izbaci u naslovu?!

Neregistrirani said...

Da, novinarka im je bas ucinila uslugu ovim clankom! Not! :D

R said...

Njnima problem očito nije istinitost Nađjinog izvještaja, već što je nelojalna za masne pare što je naplatila.