Saturday, August 30, 2008

Zaboravljeni II

Japanski ambasador u BiH Futao Motai jučer je boravio u Jajcu i sa lokalnim čelnicima razgovorao o turističkim potencijalima općine. Bilo je govora i o nabavci opreme za nesmetan rad komunalnih preduzeća u slivu rijeke Plive, odnosno u Jajcu, Jezeru i Šipovu, kao i o projektu arheološkog iskopavanja u samoj jezgri starog grada, koje bi finansirala Vlada Japana. Pored ovoga, Motai je istakao da japanska vlada pruža punu podršku Jajcu da uđe pod zaštitu UNESCO-a.

- Ova posjeta je vrlo značajna za općinu Jajce jer je Vlada Japana jedna od aktivnijih donatora ne samo u Jajcu nego u gotovo cijeloj BiH - rekao je Nisvet Hrnjić, načelnik Jajca.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/panorame/arheoloska-iskopavanja-u-starom-gradu


9:30 sati - Polaganje cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i na Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima
10:00 sati - Svečana sjednica Opštinskog vijeća Visoko u Velikoj sali Opštine Visoko
11:00 sati - Otvaranje i posjeta manifestacije "Dani organske proizvodnje - Visoko 2008" u ulici Alije Izetbegovića
12:00 sati - Svečano obilježavanje puštanja u promet završenih objekata komunalne infrastrukture u 2008. godini na području opštine Visoko u ulici Braće Zečevića
14:00 sati - Uručivanje Povelje opštine Visoko za životno djelo fra Ignaciju Gavranu u Franjevačkom samostanu u Visokom

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1219986158&archive=&start_from=&ucat=1&


Nizom događaja danas je nastavljeno obilježavanje Dana općine Visoko, 29.augusta. Na svečanoj sjednici Općinskog Vijeća Visoko dodjeljene su povelje počasnih građanina Općine Visoko Omeru Pobriću, posthumno prof. dr. Gordani Muzaferija, a fra Ignaciju Gavranu povelja za životno djelo dodjeljena je u Franjevačkom samostanu u Visokom.

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1220042799&archive=&start_from=&ucat=1

Itd..


Podrska za ulazak u zastitu UNESCO-a, nagrada za zivotno djelo, obiljezavanje dana Visokog, sve to u sedmici konferencije o najvecem geo-arheol...znate vec, ublehi, a njih niko i ne spominje. Razlog za brigu, Fondacijo?

3 comments:

Anonymous said...

Ne samo to, nego i SDA odlučila da promociju svojih kandidata za predstojeće izbore postroji na Bobovcu, "u cilju jačanja i razvijanja bosansko-hercegovačog duha kao osnovne odrednice svih bh. građana sa osnovnom porukom bosanski identitet – evropski put."

Kako, majku mu prailirsku????

http://www.sda.ba/vijest.php?id=349

Anonymous said...

Semire, izgleda da su te svi izdali!

Neregistrirani said...

E, jos samo da Hare i reis kazu: "Semir who?"!