Monday, October 1, 2007

"First we take Manhattan"*

Iz New Yorka u Tutin...


"Prilikom posjete Sandžaku osnivač fondacije susreo se i s predsjednikom Opštine Sjenica s kojim je razgovarano o saradnji Opštine i Fondacije."

Bilo bi u najmanju ruku pristojno da su naveli ime i prezime, a vrhunac novinarstva bi dostigli kad bi nam saopstili kako to Sjenica saradjuje s Fondacijom.

Osnivac Fondacije....kako to samo bitno zvuci....je i njima, bas kao noc prije biznismenima u Zenici, pokazao isjecke iz novina, malo slika i pustio im video-materijal koji sigurno sadrzi i auto-verifikaciju, tj. verifikaciju izjavljenu u autu.

"Promotivni video materijali Fondacije koji prikazuju proces arheoloških istraživanja i međunarodne verifikacije projekta bit će prikazani i na regionalnoj novopazarskoj televiziji, lokalnoj televiziji Tutin te drugim TV stanicama (Prijepolje, Čačak, Rožaje i dr.)"

Blago nama; sad ce nam se i Cacak smijati, a ko zna, mozda dobacimo i do Guce?

"Stanovnici Sandžaka su na ovaj način dobili potpune informacije o istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida."

Sjajno. Sigurno im je laknulo sad kad znaju sta se radi u Visokom i to ce im sigurno olaksati svakodnevicu u kojoj su izlozeni egzistencijalnim, ekonomskim i nerijetko sigurnosnim problemima.



* Izvinjavam se Leonardu Cohenu sto mu oskrnavih pjesmu.
http://www.youtube.com/watch?v=tFBKV0zVXSE

1 comment:

Anonymous said...

prodajem dionice HT-a i prijavljujem se za radno mjesto ravnatelja Federalne policije.
šifra:
Murga drot