Wednesday, November 7, 2007

Utisci

Babe i zabe:

"U procesu međunarodne verifikacije Projekta, istaknuti svjetski stručnjaci su boravili u radnim posjetama i potvrdili postojanje kolosalnih kamenih građevina u obliku piramida s pravilnom orijentacijom. Među njima je i ekspertna grupa iz Egipta s četiri doktora arheologije i geologije, dva ruska akademika, doktor biologije iz Velike Britanije, istraživač piramida Filip Coppens iz Velike Britanije i drugi. "

Politika je kurva, a s kim si - takav si:

"Dobijena je puna politička podrška svih nivoa vlasti: Vlade Federacije koja je usvojila zaključke 4. jula 2007. godine kojima se podržava Fondacija i istraživanja Bosanske doline piramida, zatim podrška i posjeta kompletne Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, tripartitni ugovor sa Opštinom Visoko i Zavičajnim muzejom iz Visokog te posjete i podrška podpredsjednika FBiH, ministara sa svih nivoa vlasti, kantonalnih rukovodilaca i drugih."

Sram te bilo Blagoje, Gavrilo, Stultitia, koji li si vec! :

"Glavni otpori Projektu dolaze iz organizovanog lobija koji se sastoji od predstavnka domaćih institucija za kulturno nasljeđe koji nisu nikada organizovano niti pojedinačno posjetili lokaciju istraživanja. Njihov utjecaj je doveo do neizdavanja dozvola za rad na Bosanskoj piramidi Sunca te kašnjenja dozvola na ostalim lokacijama. To se odrazilo i na turističku posjetu."

A "it's good for business"? :

"Upravni odbor Fondacije konstatuje da je finansijska podrška političkih struktura daleko iza stvarnih potreba i značaja ovog projekta koji je globalnog karaktera."

Idemo na kongres! Ili opet na UFO konferenciju? :

"Konstatovano je da će se u narednim mjesecima nastaviti intenzivna saradnja sa egipatskim i ruskim ekspertima koja će rezultirati objavljivanjem niza naučnih i stručnih radova na međunarodnim konferencijama, časopisima i predavanjima širom svijeta. Za slijedeću godinu se očekuje da prvi strani studenti sa svojim profesorima dođu u Visoko i zajedno sa Fondacijom istražuju određene lokacije."

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1389&Itemid=26

No comments: