Monday, November 12, 2007

Uzori

Podnaslov - "Haj'mo Bosno, Bosno, Bosno, haj'mo Hercegovino!"


Mrak je dobio novo pismo , a krivica je djelimicno moja, jer su se “gospoda i intelektualci” nasli uvrijedjeni mojim lektorisanjem.

Pisu: “Mrače, ti što se kriješ u podrumu zemaljskog muzeja i svi vi neregistrovani korisnici, sećate se, kada je Dr.Šešelj, izgovorio na sudu u Hagu, citiram, "Popušite mi svi vi kurac, poješćete sva ova govna koja ste izasrali", kakva koicidencija.

Pa, da se podsjetimo koga to citiraju predstavnici preduzeca koje je pozvano da saradjuje u "najvecem i za Bosnu i Hercegovinu najvaznijem poduhvatu svih vremena" i pri tome se podsjetimo optuzbi na racun APWR-a i oponenata da su neprijatelji Bosne, da vode anti-Bosnjacku kampanju, i tako dalje, i tako dalje….

Ukratko:

“Optužen za ubistvo, nehumana dela, progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, istrebljenje, napade na civile

Krivična dela za koja je optužen (primeri):

Progoni na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi, istrebljenje, ubistvo, zatvaranje, mučenje, nehumana dela, deportacija, nehumana dela (prisilno premeštanje) (zločini protiv čovečnosti)

Ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela, ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom, uništavanje ili namerno nanošenje štete ustanovama posvećenim religiji i obrazovanju, pljačkanje javne ili privatne imovine (kršenja zakona i običaja ratovanja)”

Opsirnije na http://www.un.org/icty/bhs/cases/seselj/seselj_main.htm .

5 comments:

Anonymous said...

Ja mislim da ih treba pravo reklamirati uz Zahvalnicu od APWR-a za posebne doprinose "projektu" bosanska piramida sunca.....

Neregistrirani said...

Treba slati ovaj citat na adrese novina kojima su puna usta hvale za Projekat, reisu Cericu i svim onim skolama u Sarajevu koje pozivaju gurua da predaje, a cije su djake i nastavnike Sekijevci granatirali i snajperisali tokom rata.

Anonymous said...

Posebno Reisu koji nalazi uzor u predanom radu "Dr." Semkija i njegove bande!

Anonymous said...

Osim vec pomenutih (narocito Reisa i medija) treba to poslati i ministarstvima i sponzorima, a i organizacijama i medijima u dijaspori sto podrzavaju ublehu i prate/organiziraju prezentacije.

Anonymous said...

lea - vec radim na tome! Tek mi je ovo pokazalo koliko sam upravu glede ovih prevaranata koji su pazi sada kao ponudu stavili da mogu naci i nastala lica u toku rata! Ovi prevaranti ne zasluzuju milost!