Monday, September 10, 2007

Propusteno

Dakle, nema me sedam dana, a kad se vratim, imam sta i procitati!

Egipcani rekli da smo mi zemlja piramida. Egipcani rekli da su vidjeli da nesto pise (mogli su pitati bilo koga i saznali bi da pise "Rasim"). Egipcani bili u Vispaku. Egipcani bili kod ministra za izbjeglice, kod ministra za energetiku, kod Premijera...samo nisu bili kod ministra-oponenta. ;) Egipcani rekli odnijeti uzorke, pa nam javiti sta su analize pokazale. Ako im se uzorci ne zagube (jadan onaj skelet koji luta dunjalukom!) mozda ce se i oni vratiti narednog ljeta kao Ali koji je ovdje bio 42 dana prosle godine...to je, naime, jedini podatak kojeg nam o toj posjeti saopstavaju. Ni analize, ni zakljucci, nego duzina posjete.

Ako Egipcanin jeste rekao, a ima se razloga sumnjati u rijeci eksperata koje posjete Projekat, jer se nerijetko nakon posjete iznenade kad im se skrene paznja na to sta su navodno govorili, sljedece: "Dr. Nabil Swelim jedan od eminentnih stručnjaka za piramide iz Egipta ponovio je svoje stajalište da će BiH biti zemlja piramida. On je istakao i da će za otkrivanje samo jedne strane piramide Sunca biti potrebno uložiti oko 15 miliona KM, a "tek kada se to napravi bit će poznato kako su I čijom rukom građene ove građevine" - izjavio je dr. Swelim.", postavlja se pitanje zasto bi jedan gost u svemu ovome govorio o finansijama. Njegovo bi bilo da se drzi price o struci i nalazima, a ne da prosi.

Propusteno je i skrnavljenje Tesle http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1217&Itemid=113 , a bas me zanimalo kad ce uvuci genija u sve ovo.

Djeca, pardon, volonteri i dalje vrijedno rade iako se njihovi obroci teskom mukom finansiraju tako sto se besplatni materijal na kojem pise "gratis" trampi za 10 KM. Najbolje ce biti da djeca ponesu od kuce 10 KM, pa sami sebi kupe klopu.



Obavezno procitati uradak gospodje koja je imala trenutak prosvjetljenja i koja jednako ne zna nista ni o borilackim vjestinama, ni o energiji, pa izvaljuje kolosalnu glupost: "ako je grupa boraca samo posložena u formaciju sazviježđa VELIKOG MEDVJEDA, ona može pobijediti deset puta brojčano jačeg protivnika. " http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1228&Itemid=117

Haris je izjavio: "Fondacija je na pravom putu", jos samo da Reis aminuje....

Imamo dokaz da i BiH ima dipl.el.ing-a koji razmislja slicno Hrvoju, pa se i on moze nadati spominjanju u Danima. On je, naime, vrsio eksperiment s piramidom. Mene je njegov zakljucak naveo da pomislim da su muke mnogih muskaraca rijesene zauvijek i bez malih plavih tableta i muske vode, samo ako umjesto na cvijece, energiju piramide usmjeri na problematicni organ. Covjek pise: "Otkinuo sam tri lista jedne vrste lozice (cvijeće). Prva dva lista sam odvojio i češće im «posvećivao» pažnju, sa stalnim mislima i molbom da ostanu svježi, a treći list sam ostavio sa strane ne obraćavši pažnju na njega. Zaista se pokazalo da su prva dva lista bila u znatno svježijem i ukrućenijem stanju, dok je treći list bio potpuno mlitav i naboran."
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1200&Itemid=113

Gogi ima novi izvjestaj, ali u njemu ovog puta nema ni ORBS-a ni utvara...bojim se da Gogi gubi svoje moci da "vidi". Nadam se da ce ipak zadrzati posao. Poslije ovog, niko ga nece htjeti.

Naravno, bilo mi je cudno da su "izbacili" preko 30 vijesti (OK, ukljucujuci i isjecke iz novina), a onda ugledah slike sa kojih se moze vidjeti da je sa nama opet "the novinarka", koja nikog ne intervjuise nego caska telefonom i koja nikako ne radi za Fondaciju, nego pravi seminarski rad i koja ne samo da sve to "vidi na svoje oko", nego je sad ponijela i foto-aparat! Merima je tu.

http://img165.imageshack.us/img165/3797/image006gz0.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/3118/image002pn3.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/822/image014eq7.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/4117/image019qy1.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/2967/image011br3.jpg

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1220&Itemid=117

No comments: