Saturday, September 29, 2007

Objektivnost

Naravno, razglas Fondacije, visoko.co.ba, nije niti jednim slovom objavio da su poceli radovi na onom starom gradu "od kojeg nije ostao ni kamen na kamenu". No, bitno je da oni nas uredno obavjestavaju o tome gad guru kaki, a kad piski...
Tako smo, neposredno nakon sto je Fondacije objavila vijest na svojoj stranici, i kod njih mogli procitati o novim imenovanjima u UO Fondacije , a zatim jos jedan clanak idiotskog naziva Jos malo o Semiru i Fondaciji. Niste morali, znamo dovoljno!

Drago mi je da je Jaso ziv i zdrav, iako jos uvijek nepismen i stilski "nesredjen". U nastavku serijala pljuvackih tekstova o nacelniku opcine - koji nekim cudom valja svakog puta kad Fondacija treba da prikaze inozemnim gostima kako imaju podrsku lokalnih vlasti, Jaso kuka li kuka o tome kako se nepravedno trose pare poreskih obveznika. Jaso, Jaso, a kad se govorilo i parama poreskih obveznika na koje se Semir nameracio, cak i potrosio, tad si bio tih. Objektivno i nezavisno novinarstvo?

7 comments:

Anonymous said...

BTW, jesi li vidio najnoviji dodatak na stranici Fondacije, reklamu za Bosnićevu knjigu o tajnama svijeta? Hm, kako li se to uklapa u opis Fondacije kao "neprofitne organizacije"? Smiju li komercijalno reklamirati proizvode vlastitih članova Upravnog odbora?!

Anonymous said...

Hajd', nismo se odavno smijali:

http://bosnian-pyramid.com/forum/viewtopic.php?p=11084&sid=7040be6fd4e39febeaea3ed3aedaa03c#11084

Neregistrirani said...

Ajme!!! :)

Kad smo vec stranica fondacije, meni je fakat sega sto oni jos navode Dane kao medijskog sponzora! Ili nije bitno sta se pise, samo da se pise?!

Bosniceva knjiga: 700 strana, 750 fotografija! Genijalno! Taman za nivo njegovog citateljstva.

Anonymous said...

Hah, gle, gle, kakvo iznenađenje! Ipak ide serijal o "izgubljenim civilizacijama"! Dakle, Semke ipak glumi bosanskog Hancocka, čak se furaju i na istu knjigu, Charlesa Hapgooda! Koja je, BTW, do sad uspješno demistificirana:

http://xoomer.alice.it/dicuoghi/Piri_Reis/PiriReis_eng.htm

Neregistrirani said...

Stul, molim te da ponovis link. Ne mogu otvoriti stranicu.

Nego, kakvo supljiranje da su iste pare potrebne za pravljene nekog dokumentaca u BiH i slanja Semira i Bafte na put oko svijeta! Generalno, kakav uvlakacki clanak?! Bafta jos samo sto mu nije javno izjavio ljubav i zaprosio ga!

http://img221.imageshack.us/img221/8351/dnevni20avaz2028090720sid6.jpg

Anonymous said...

Neregistrirani, možeš naći taj link na Wikipedijinom unosu za "Charles Hapgood", negdje pri dnu, ako se dobro sjećam, piše "debunking article".

Ako uhvatiš vremena, pogledaj i ove linkove, na odličnom si tragu u vezi onog podzemnog hrama!

http://www.youtube.com/watch?v=E3KBbf7Ody8&playnext=1

http://www.samoborskiglasnik.net/14dana.asp?datum=20070205&tempg=2007

Neregistrirani said...

Hvala puno, Stul. Pregledacu.