Wednesday, August 29, 2007

New York, New York!

Izgleda je pisanje bombasticnih naslova zajednicko svim simpatizerima "projekta", od visocke web-stranice do Semirove "poslovnice" koja rekalmira njegovo gostovanje u NY (veza je nepobitna, jer svi linkovi vode direktno na stranicu Fondacije). http://www.pyramidsinbosnia.com/

"Sam Osmanagic LIVE in NEW YORK" - kako to samo zvuci!? U najmanju ruku, kao naziv albuma muzicara koji je odsvirao spektakularan koncert. Znamo da se ne radi ni o cemu slicnom. Jedina njegova slicnost sa diskografijom je to sto preskace kao pokvaren disk (eh, dobra stara vremena kad su ploce preskakale!) i ponavlja jednu te istu pricu o "baaaaaaznian piramid valiiiiii" i ponovnom pisanju istorije.

Inace, ova stranica mi je bila nepoznata, ali je vec nakon par klikova na linkove jasno da se radi o standardnim lazima i prevarama.

"This live presentation is part of a series of promotional speeches in an effort to bring world's attention to the largest archeological project in Europe - Bosnian Valley of Pyramids. Semir will present the latest scientific research results and evidence turning his hypothesis into reality with every day of excavation."

Pitam se hoce li spomenuti onaj jadni skelet. Ovo "naucni" i "arheoloski" je vec postalo toliko dosadno i jadno i izlizano...

"Near the city of Visoko, 20km north of capital Sarajevo, Bosnia-Herzegovina, scientist have discovered what is believed to be the Europe's first pyramids. Numerous layers of evidence indicate ..."

Dobro, zna li iko ko je kod njega u stalnom radnom odnosu, osim babe, surjaka, Zombija i Cakica? Koliko naucnika zaposljavaju i gdje su sakrili te dokaze, da ih i mi obicni ljudi koji ne pate od prikaza mozemo vidjeti? Da li su primili u radni odnos ikoga nakog sto su u maju, kad je zatrazeno da podnesu dokaze o strucnom kadru, raspisali konkurs? http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=819&Itemid=125

Zanimljiv dio stranice je upravo taj o pronadjenim "dokazima": http://www.pyramidsinbosnia.com/artifacts.html , samo nigdje ne vidjeh one najzanimljivije: kravu, konja, zmaja i ostale koje je APWR zauvijek sacuvao od zaborava na http://apwr-central.blog.com/ . Ili su oni rezervisani za nas, tupave Bosance?

Naravno, i na ovoj stranici kritikuju Vladu sto im ne da novac, pa preklinju da im udijelite, jer oni ne samo sto na taj nacin finansiraju svoj rad, nego i dijele stipendije!

"As the Foundation still lacks major government funding, main sources of funds needed for excavation and continued work are coming from private donors and small businesses. Your donations in part go towards scholarships and grants."

Do sada nismo culi da je ikome dodijeljena stipendija, a sumnjam da bi Fondacija propustila da objavi tako vaznu vijest kao sto je skolovanje "u svrhu doprinosa zaštiti kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine". http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=9&id=34&Itemid=125

Lijepo pise, "sponsors wanted". Hmmm.....

List of sponsors and donators will be published on the web site and on our promotional materials. Following are suggested levels of sponsorships:
Platinum Sponsor - donations over $5,000
Gold Sponsor - donations over $2,500
Silver Sponsor - donations over $1,000
Pyramid Club - donations over $250
Foundation is a non-profit, non-government organization largely funded by your private donations.

A, ako si stipsa i das manje od 250 dolara, necemo te ni spomenuti!

Vjerujem da Semir vec sad zvizduce poznatu melodiju "If I can make it there, I'm gonna make it anywhere,It's up to you, New York, New York.”

No comments: