Wednesday, August 22, 2007

Prioriteti

U novom postu , R kaze:
“Jedan dio države posuđuje pšenicu od istočnih susjeda, dok vlada drugog dijela države 'ladi m*da u Neumu. Pitam se kako će se sve ovo završiti. Nešto čisto sumnjam da će narod uzeti stvar us voje ruke i za m*da objesiti odgovorne političare, jer kako rekoh ne mogu oni biti toliko loši da mi ne možemo izabrati gore.”

I dok se Vlada pokusava izvaditi i zamazati oci onima koji su je i izabrali*, pa pricaju da ce cijene cak citav mjesec ostati iste** , nas narod ne ustaje na bunu, ne prijeti da ce zbog ovog blokirati auto-put kao onomad kad guru nije mogao dobiti dozvolu da kopa o drzavnom trosku i ne pita koliko se tih para koje su mu obecali*** moglo iskoristiti da se pomogne onima koje ce ova poskupljenja najvise pogoditi.

Na stranici “objektivnih i nezavisnih” izvjestaca iz Visokog cak i nema vijesti o poskupljenjima. Medjutim, ne zelim preispitivati uredjivacku politiku, ako tako nesto postoji, pomenute stranice, nego ukazati na stanje svijesti naroda, nacin razmisljanja i postavljanje prioriteta. Ogromne su razlike u broju procitanih vijesti, sto samo ukazuje na interese citalaca. Obratite paznju da broj koji pokazuje koliko je puta neka vijest procitana.

Koga jos interesuje broj nezaposlenih, sasvim nebitna stvar:



“Merhametli” narod bas nije narocito poletan ni da procita pricu o humanitarnoj pomoci:



Malo su bolje raspolozeni prema sportskim vijestima:



Ali kad se objavi jos jedna vijest o “najvecem geo-arheoloskom istrazivackom projektu u Bosni i Hercegovini”, eeeee, onda prstici klikcu kao ludi:


E, pa, neka nam je kako nam je!

* http://www.oslobodjenje.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=51247&Itemid=44

** http://www.oslobodjenje.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=51265&Itemid=44

*** http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1011&Itemid=117

2 comments:

Anonymous said...

Eno dogovorili su se izgleda da makar ukinu carinu na uvoz psenice!

Neregistrirani said...

Vidim i ja da ima nekih novih desavanja:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070822113
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070822090

Nadam se da ce naci neko rjesenje da poskupljenje ne bude smo odgodjeno, nego zaustavljeno i da ce im ovo biti lekcija (ovo je sad samo moja pusta nada) za iduce vruce godine!